powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Bundesliga 2011-2012

Σσσ αρχιζει...



Αρχισε δηλαδη χθες, η αρχή ομως συνεχιζεται σημερα και αυριο. Και να μας συγχωρειτε για την καθηστερηση αλλα υπηρχαν καποιες αστοχιες στην διαχειριση χρονου (σε παραλια παντως δεν ημασταν).
Το μονοδικο απο τα μεγαλα ευρωπαϊκα πρωταθληματα που ριχνει αυλαια πρωτο, αναμενεται να εχει μεγαλο ενδιαφερον φετος με πολλες μεταγραφες, ανανεωμενες ομαδες, και πολλα γκολ σε ενα απο τα πιο ιστορικα πρωταθληματα.

Ας κανουμε ενα zoom στη Bundesliga:

Οι Διεκδικητες
Μονο δυο ομαδες εχουν τα φοντα να διεκδικησουν το τιτλο.
Καταρχην τα παιδια απο τη Βεστφαλια που θα προσπαθησουν να υπερασπιστουν τον τιτλο τους και να ξαναστεψουν πρωταθλητρια την Dortmund. Οι Βεστφαλοι που πουλησαν τον καλυτερο παικτη τους, Sahin, στην Ρεαλ Μαδριτης παρολα αυτα θεωρουνται με περισσοτερο βαθος στη μεσαια γραμμη, διατηρόντας παραλληλα την ποιοτητα. Πλεον εχει στη διαθεση της 15(!) παικτες για την μεσαια γραμμη πολλοι απο τους οποιους περισυ ελειπαν λογω μακροχρονιων τραυματισμων, ενω φετος ενισχυθηκε και με τον Perisic.
Η εταιρος διεκδικητρια ειναι βεβαια η ομαδα απο το Μοναχο. Οι Βαυαροι μετα απο μια απογοητευτικη χρονια επανερχονται δυνατα. Ενισχυθηκαν στον περσινο αδυναμο κρικο τους, αμυντικη γραμμη, με τους Boadeng, Rafinha και βεβαια τον αναδεδειγμενο καλυτερο παικτη της χρονιας 2010-2011 και καλυτερο για πολλους αυτη τη στιγμη τερματοφυλακα στο κοσμο Manuel Neuer. Επισης πηραν τον πρωτο σκορερ της Zweiteliga, Nils Petersen, που καλυπτει την αποχωριση Klose στην επιθεση και καταχρην ως δανεικο για ενα ετος το νεαρο ταλεντο απο την Ιαπωνία Takashi Usami (μεσος). Και βεβαια η μεγαλυτερη ενισχυση εγινε στο τιμονι της ομαδας με τον ερχομο του Jupp Heynckes που θα αλλαξει την ατμοσφαιρα στα αποδυτηρια αλλα και την ψυχολογια και το ηθικο στους παικτες.

Οι Ακολουθοι
Οι ομαδες που θα ακολουθησουν τις διεκδικητριες και ουσιαστικα θα καταλαβουν τις 2 επιπλεον θεσεις για το Champions League (πλεον η Bundesliga βγαζει 4 στο CL) και τις υπολοιπες του UEFA αναμενονται να ειναι καταρχην οι Shalke και Leverkusen που παρα την αποδυναμωση τους (Neuer, Vidal αντιστοιχα) και την χλιαρη κινηση τους στις μεταγραφες (μεχρι τωρα) νομιζω εχουν τον πρωτο λογο. Θα τις ακολουθησουν και θα προσπαθησουν να τις κοντραρουν οι Stuttgart, Wolfsburg και Werder Βρεμης που τις περιμενουμε ανανεωμενες. Στις τρεις τελευταιες που αυτοματως διεκδηκουν και τις θεσεις του UEFA μπορουμε να πουμε οτι πρεπει να προσεχουν τις Hannover και Mainz μηπως τις θεσεις που οδηγουν στο UEFA.

οι Νεοι
Οι ομαδες της Herta και Augsbur αποτελουν τα νεα προσωπα στο πρωταθλημα.
Οι πρωτεβουσιανοι βεβαια γνωριζουν πολυ καλα τι εστι Bundesliga. Εκαναν αξιολογες μεταγραφες (Kraft [GK], Ottl [M] απο Bayern, Niemeyer[M] απο Werder Βρεμης κ.α.) και αναμενετε να κανουν μια καλη πορεια που θα τους εξασφαλισει τη παραμονη. Απο την αλλη οι Βαυαροι απο το Augsbur δεν εχουν την εμπειρια της πρωτης κατηγοριας και μαλλον θα ειναι δυσκολο να κρατηθουν. Θα δειξει..

και οι Αλλοι
Αυτοι που θα καποιες φορες θα κλεψουν βαθμους απο τους μεγαλους, αυτοι που καμια φορα θα τους κοντραρουν, αυτοι που θα κανουν καμια εκπληξη.
Καλο πρωταθλημα περιμενουμε απο την Köln, αφηνοντας πισω την περσινη δυσκολη χρονια, και την Freiburg, συνεχιζοντας και φετος σταθερά.
Αντιθετα διαφενεται οτι η Hamburg θα ειναι η απογοητευση της χρονιας. Μια εντελως νεα ομαδα με πολλες προσθηκες που δυσκολα θα κανουν ενα καλο συνολο στο γηπεδο.
Οι Kaiserslautern, Hoffenheim, και Nürnberg προβλεπετε να εχουν στοχο την παραμονη και να τα καταφερνουν, ενω η Mönchengladbach και φετος θα δυσκολευτει και δυσκολα θα γλιτωσει..



Προτασεις

1.FC Köln ? - ? VfL Wolfsburg
Προταση X2

FC Augsburg ? - ? SC Freiburg
Προταση 2

Hannover 96 ? - ? TSG 1899 Hoffenheim
Προταση X

VfB Stuttgart ? - ? FC Schalke 04
Προταση X

SV Werder Bremen ? - ? 1.FC Kaiserslautern
Προταση 1

Herta BSC Berlin ? - ? 1.FC Nurnberg
Προταση 1

1.FSV Mainz 05 ? - ? Bayer 04 Leverkusen
Προταση 2

FC Bayern Munich ? - ? Borussia Mönchengladbach
Προταση 1 over

Αν και το καλοκαιρι ειναι καυτο αναμενεται η Bundesliga να κρατησει καυτο ολο το χρονο!
Καλη ποδοσφαιρικη χρονια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου